Orjinal Hindistan Cevizi Yağı

Evet ! Hindistan cevizi yağı sağlık açısından çok faydalıdır. Saç ve cilt bakımı gibi konularda da yardımcı olmaktadır. Fakat doğal olmayan hindistan cevizi yağı bir yarar sağlamayacağı gibi zarar bile verebilir. Bundan kaynaklı bu yazımızda sizlere organik hindistan cevizi yağı nasıl anlaşılır onu aktaracağız. İyi okumalar dileriz.

Organik Hindistan Cevizi Yağı Nedir ? Nasıl Anlaşılır ?

Orjinal Hindistan Cevizi Yağı
Orjinal Hindistan Cevizi Yağı

Hindistan cevizi, tropik bölgelerde yetişen meyvesi yenen bir palmiye türüdür. dünya mutfaklarında popüler olan hindistan cevizi yağı, adını özellikle saç ve cilt bakımındaki sağladığı faydalarla duyurmuştur. İçeriğinde bulunan zengin vitamin ve mineraller hindistan cevizi yağı değerli bir yağ haline getirirken, orjinalitesinden kaygı duyacak üretim biçimlerinde maalesef yaygınlaşmıştır.

Normal koşullarda katı halde bulunan hindistan cevizi yağı oda sıcaklığında erimeye başlarken özellikle kış aylarında katı yapısıyla kullanılabilmektedir. Yaz koşullarında likit/sıvı formunda bulunan hindistan cevizi yağı akışkanlığı ve saydamlığıyla diğer yağlarla arasındaki farkı bariz bir şekilde ortaya koyar.

Orjinal Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Çıkarılır ?

Olgunlaşmış Hindistan cevizlerinin içindeki suyu ayrıldıktan sonra sert kabuğuna yapışık olan kalın etli beyaz kısmının çıkarılması ve büyük kazanlarda parçalanarak suyla tabi bırakıldığı soğuk pres yöntemiyle elde edilen hindistan cevizi yağını değerli bir yağ olmasını sağlayan en önemli özelliği, olgunlaşmış bir meyveden neredeyse 15-200 gr yağ elde edilmesidir.

Burada hindistan cevizini yağının orijinal olmasını sağlayan “corpa” yani beyaz etli kısmının parçalanmasının ardından preslenerek elde edilen sütünden, yağın ayrıştırılması durumudur. Yani değerli olan hindistan cevizi yağı sütünün kapalı ortamda bekletilmesiyle elde edilir. Bekleme sürecisinde süt dibe çökerken, yağ yüzeyde kalarak birbirinden ayrışır.  Genellikle endüstriyel üretimde üretimi hızlandırmak için preslenerek elde edilen sütün kaynatılmasının ardından yağın elde edilmesi yağın kalitesini etkilemektedir. Birde bu duruma yetiştiği iklim koşulları eklendiğinde orijinal hindistan cevizi yağı dikkatli seçilmesi gereken bir yağa döner.

Evde Hindistan  Cevizi Yağı Yapımı 

Evde Hindistan  Cevizi Yağı Yapımı 
Evde Hindistan  Cevizi Yağı Yapımı
  • Hindistan cevizi  yapmak için marketten hindistan cevizi  alarak işe başlayın. Daha sonra  bir bıçak ile ayırın. Genç bir yeşilden ziyade olgun, kahverengi bir hindistancevizi kullanın.
  • Hindistan cevizinin etini kabuktan kazıyın. Hindistan cevizi kazıyıcı, keskin soyma bıçağı veya sağlam bir metal kaşık kullanın. Eti çıkarmak zor olabilir. Bir tereyağı bıçağı keskin bir soyma bıçağından daha iyidir.
  • Hindistan cevizi etini küçük parçalara ayırın veya hindistan cevizi etini kazıyıcı ile parçalayın. Parçaları bir mutfak robotuna yerleştirin. Mutfak robotunu orta hıza getirin ve iyice parçalanana kadar karıştırın. Gerekirse karışmasına yardımcı olmak için biraz su ekleyin.
  • Hindistan cevizi sütü süzün. Geniş ağızlı bir kavanoza bir kahve filtresi veya tülbent koyun. Küçük hindistancevizi karışımını kumaş üzerine dökün.  Bezi hindistan cevizi karışımının etrafına sarın ve sütü kavanoza sıkın. Son damlayı aldığınızdan emin olmak için  sıkıştırın. Tüm hindistancevizi karışımı kullanılıncaya kadar bu işlemi tekrarlayın.
  • Kavanozu en az 24 saat boyunca  bırakın. Ayarlandığı gibi, hindistan cevizi sütü ve yağı ayrılacak ve kavanozun üstünde bir kıvrım tabakası görünecektir. Kavanozu soğutun, böylece kıvırmak isterseniz daha çabuk sertleşir. Soğutmamayı tercih ederseniz, kavanozu serin bir odada bırakın.   Bir kaşıkla tabakayı çıkarın ve atın. Saf bakire hindistan cevizi yağı kavanoza alın ve kullanın.

 

Konumuzla alakalı olarak  Hindistan Cevizi Yağının Faydaları  başlıklı yazımızda okumanızı tavsiye eder, iyi okumalar dileriz.

Yorum bırakın

WordPress.com'da Blog Oluşturun.

Yukarı ↑